2012. július 5., csütörtök

Varázslat a konyhában

A mai kóstoló egészen különleges volt: nem csak a körömvirágos-sarkantyúkás-vadárvácskás házi sajttól, hanem a csokoládés-levendulás tortától, ami a Magic Chef+ készülékben született. Ennek apropóját pedig az adta, hogy a napokban jelent meg legújabb könyvem "Varázslat a konyhában" címmel: benne sok-sok egészséges és különleges finomsággal, amelyek mindegyike a Magic Chef+-ban készült. Ez a kis tüneményes készülék első ránézésre inkább egy túlméretezett cd-lejátszóra vagy utópisztikus zenegépre hajaz, de ha kipróbáljuk, rá kell jönnünk: talán egy 20+-as konyhában jobban mutat, mint az én kopottan elegáns fehér enteriőrömben, ám annál hasznosabb: kevesebb idő kell a főzéshez, kevesebb energia, kevesebb koszos edény, és ami a mostani kánikulában egy igazi adomány: nem fűti fel a lakást, nem lesz ételszag a lesötétített, bezárt ablakú lakásban!
Ma szerzőtársam, Mile Mária természetgyógyász volt egyik virág-kóstolóm - a virágos süteményeket egy csokor saját levendulával hálálta meg. De még a csütörtöki kóstolásnak nincs vége: esti vendégeim körömvirágos hideg újburgonyalevest is kapnak, illetve egy jó kis sajtos-mángoldos lepényt, aminek ízét szerecsendió-virág és bársonyvirág-szirom teszi teljessé. Ez utóbbi természetesen Magic Chef+-ban sült szép pirosra!

Nincsenek megjegyzések:

Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek

  Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...