2012. október 21., vasárnap

Mediterrán mámor



Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
 1 kiskanál sütőpor
2 evőkanál búzakeményítő
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
5 dkg cukor
fél dl narancslé
1 tojás
1 evőkanál levendulavirág

Ezt a sütit mediterrán mámornak neveztük el, mert a levendula és a citrom dominál benne csöpp narancs-fuvallattal, valami hihetetlen egységben. 
A lisztet a sütőporral, a búzakeményítővel elvegyítjük. Hozzáadjuk a puha vajat, a mézet, a cukrot, a narancslevet, beleütjük a tojást, beleszórjuk a levendulavirágokat, majd az egészet alaposan kikeverjük. A sűrű masszából két kiskanál segítségével halmokat teszünk a sütőpapírral borított tepsire, egymástól igen távol, hogy sülés közben össze ne érjenek. Előmelegített sütőben 180 fokon 6-8 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Ha kihűltek, kettőt-kettőt citromkrémmel összeragasztunk. 
Az elképesztően finom citromkrém receptjét sok-sok levendulás recepttel együtt a "Levendula szívvel-lélekkel" című levendulás szakácskönyvemben találjátok. Megrendelhető: www.rozsakunyho.hu


 




Nincsenek megjegyzések:

Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek

  Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...