2013. február 27., szerda

Rózsakóstoló 2.

Itt a tavasz, közeledtét érzem: megszólaltak a madarak, elolvadtak a hóemberek, elcsomagoltam a csizmákat, a kucsmámat, s készül a rózsás könyv. Csupa-csupa rózsa minden, egészen izgalmas illatok: a megnyugtató levendula után egy vibráló, szenvedélyes illat, meleg színek, izgalmas ízek...


Íme, egy gourmet rózsakrémleves:
Hozzávalók: 2 dkg vaj, 1 közepes vöröshagyma, 4 evőkanál liszt, 6 dl húsleves, 2 dl tejszín, 1 kiskanál curry, 6 evőkanál méz, egy maréknyi friss rózsaszirom, egy kisebb chilipaprika, , 2 evőkanál rózsalikőr, 20 dkg garnéla, néhány rozmaring ágacska, vaj, só
A vajon a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, halványsárgára pirítjuk, majd a húslevessel felöntjük. Hozzáadjuk... a többit majd májusban. Rózsakóstoló!!!

Nincsenek megjegyzések:

Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek

  Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...