barokk kastélynapok...

Ezen a nem túl barátságos hétvégén a gödöllői kastélyban kínáltam az érdeklődőknek a virágos finomságokat. Volt is rácsodálkozás bőven! Az is kevesen tudták, hogy a kandírozott Ibolya Sissy kedvence volt, hiszen a kastély parkja még ma is tavasszal ibolyaszőnyeggel hívogat.... de azt, hogy a többi virág is ehető, sőt, még finomak is, azt aztán még kevesebben tudták!
Hogy  kandírozott zsálya milyen különleges aromát kölcsönöz egy keserűcsokis sütinek, azt azonban meg kell kóstolni, csak úgy, bemondásra még elképzelni sem lehet - kivéve, ha valaki gyakran eszeget kandírozott zsályavirágot, és ropogtat hozzá kandírozott zsályaleveleket, ahogyan azt mi szoktuk tenni olykor...
A szenvedélyek ízei névvel fémjelzett kis boszorkánykonyhában pedig egyre különlegesebb ízkombinációk születnek: gyümölcsből, fűszerekből, virágokból...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sörkollektoros aszaló házilag

Made in China Budapest – formálj újra mindent, amit eddig a kínai konyháról gondoltál

Levendula varázslat olasz módra - Lavanda di Venzone