2010. augusztus 9., hétfő

barokk kastélynapok...

Ezen a nem túl barátságos hétvégén a gödöllői kastélyban kínáltam az érdeklődőknek a virágos finomságokat. Volt is rácsodálkozás bőven! Az is kevesen tudták, hogy a kandírozott Ibolya Sissy kedvence volt, hiszen a kastély parkja még ma is tavasszal ibolyaszőnyeggel hívogat.... de azt, hogy a többi virág is ehető, sőt, még finomak is, azt aztán még kevesebben tudták!
Hogy  kandírozott zsálya milyen különleges aromát kölcsönöz egy keserűcsokis sütinek, azt azonban meg kell kóstolni, csak úgy, bemondásra még elképzelni sem lehet - kivéve, ha valaki gyakran eszeget kandírozott zsályavirágot, és ropogtat hozzá kandírozott zsályaleveleket, ahogyan azt mi szoktuk tenni olykor...
A szenvedélyek ízei névvel fémjelzett kis boszorkánykonyhában pedig egyre különlegesebb ízkombinációk születnek: gyümölcsből, fűszerekből, virágokból...

Nincsenek megjegyzések:

200 éves a Stille Nacht

    … erre is emlékeztünk ebben az évben. Így, az év vége felé, amikor már hólepel alatt szunnyad a kert, a lélek a Szent estére ké...