rakott-rakott-rakott

Rakott zöldségek... hmmm, nyáron ez a legjobb. Összerakni, amink van, ezzel-azzal, és zsupsz, be a sütőbe!
A cukkini rakottasomat már sokszor elsütöttem - megsütöttem - de mindig nagy sikere volt! Az az igazság, hogy kétszer nem is volt egyforma. Az eredeti recept egyik kedves barátomtól és munkatársamtól származik, mégpedig első közös munkánkból: ő uborkás ételeket kreált, én meg két flekket az uborkáról. Ezzel debütáltunk együtt.(Hogy ez mikor volt, arra inkább nem is emlékeznék... a múlt évezredben!). Szóval ez az étel azóta beköltözött a konyhánkba. Mégpedig leginkább cukkiniből, tökből, patisszonból, mert az inkább van, mégpedig sok! És mi is van még benne? Vöröshagyma, fokhagyma, kevés húsos füstölt szalonnán pirítva, kapor, juhtúró, só-bors, tojás, búzadara, kapor. A tetején meg sajt. Hogy miből mennyi, azt úgyis érzi az ember. Aztán összekever, be a sütőbe.
És hidegen is isteni!
nos, ez a fotó nem lett róla igazán jó: de tessék csak elhinni, nagyon jó, azért nem is tudtam megismételni a fotó: mert elfogyott.....

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sörkollektoros aszaló házilag

Made in China Budapest – formálj újra mindent, amit eddig a kínai konyháról gondoltál

Levendula varázslat olasz módra - Lavanda di Venzone