2011. december 6., kedd

Kaiserschmarren

"Hat kanál finom lisztet és kis sót hideg tejjel összeelegyitünk és palacsintatésztánál sürübb péppé alakitjuk tiz tojássárga és tiz fehérje fölvert habjával. Lábosban tizennégy deka zsirt hevitünk, a tésztát fölkavarva beleöntjük és folytonos keverés mellett addig sütjük nyitva, mig az egész pép egy gombóccá tömörül és a lábos fenekéről leválik. Most a sütőbe tesszük piritás végett és gyakori fölkavarás mellett morzsókává piritjuk és vaniljás cukorral megédesítve, öregszőlő hozzáadásával tálra tesszük."
forrás: (A divat újság főzőkönyve 1909.)
kép: 2011. január, Ausztria

Nincsenek megjegyzések:

Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek

  Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...