2013. február 1., péntek

Rózsakóstoló 1.



A hagyma szépen fordult sárgába a vajon, s kellemesen duruzsolt hozzá. Felszisszent, amikor a citromhéj-csíkok megérkeztek, s immáron így, egybekelve várták a következőt, ami érkezett is, citromlé és némi zamatos muskotályos társaságában. Illatos gőz csapott fel, s abban a szempillantásban merültek el az illatos rózsaszirmok a zubogó sűrűségben. Csodálatos illat zendített rá a konyhában: új és ismeretlen illat-egyveleg: egyszerre volt benne a nyári kertek bujasága, a szüretelő jókedv, a dél üzenete, s a féktelen fantázia. S hogy mi is készült? 
Azt nem árulhatom el, arra még májusig várni kell. RÓZSAKÓSTOLÓ című könyvünk akkor lát napvilágot! Megtudhatjátok belőle, mi minden készülhet rózsából. Szörp? Lekvár? Fagylalt? Torta? Igen, és még sok-sok olyasmi, amit legvadabb álmotokban sem képzelnétek! Délután összeültünk mind, sorra került a kóstolás… hmmm rózsa minden mennyiségben…

Nincsenek megjegyzések:

Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek

  Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...