2013. augusztus 10., szombat

Pikáns padlizsán

Hiába, itt a padlizsán szezonja. Nálunk jöhet minden formában, még fűszeres-levendulásan is. Még szép...
A minap felhívott egy kedves hölgy - kiderült, majdnem szomszédok vagyunk. Nagy levendulakedvelő, és a könyvemnek már majdnem minden receptjét megfőzte, a padlizsánra készül éppen. Örömmel töltenek el az ilyen beszélgetések! A sült padlizsán nekem is nagy kedvencem, így került a terítékre nálunk is a minap, kedvenc teniszedzőmnek kedvezve vele - bár ő a mustáros-fokhagymás karajszeleteket jobban értékelte... több maradt nekünk. 
Az imént kaptam levelet a messzi távolból: unkahúgom, aki épp a Jägermeister szülővárosában tölti a vakációt rokonaiknál, nos, ő is ezt készítette el vendéglátói nem kis meglepetésére. A könyvet is a szívükbe zárták egyből! Az alábbi képek érkeztek az elektronikus borítékban, köszönet érte Jürgen Caspary-nak, és Daniellának!





Nincsenek megjegyzések:

Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek

  Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...