2013. augusztus 25., vasárnap

Rózsahölgyek Társasága

Különös meghívásnak tettem eleget, s így egészen különleges eseményre voltam hivatalos: Kecskeméten, a Hírös Hét keretében a „Virággal díszített Kecskemét anno…” kiállításra.  No és a Rózsahölgyek III. Nemzetközi találkozójára, ahol abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy rózsahölggyé avattak. Hogy milyen kötelezettségekkel jár a rózsahölgység, azzal majd később fogok szembesülni, most egyelőre a szépség és a harmónia élvezetében telet a délelőtt, egyedüli kötelesség a „dress code”-nak megfelelő rózsaszínbe való öltözés volt, ami azért többé-kevésbé sikerült is. (Bár felpróbáltam néhány egészen babarózsaszínű szüleményt, amelyekben olyan valószínűtlen érzésem volt, mintha csak egy selyemcukorrá váltam volna - vagy pillecukorrá.) 
A kecskeméti városháza impozáns épülete elbűvölő, a díszudvarban pedig nem várt csodákkal találkozhattunk: a szecessziós épület patinás falait lágyan körbeölelő borostyán, a két, évszázados császárfa, amelyek közül az egyik egy új hajtással köszöntötte az ünnepet.

Szebbnél szebb virágok a lábunk alatt, s ha felnéztünk, egy gyönyörű óra...

Virágeső a rózsahölgyek fogadalomtétele után: többek közt Piros Ildikó színművésznő és dr. Kerekess Henrietta beregszászi konzul asszony társaságában.
A Rózsahölgyek, akik nem csak rózsaszínben pompáznak, de egész évben jótékony tevékenységet folytatnak. E jeles eseményre pedig csodás rózsás csemegékkel készültek: a Rózsakóstoló bemutatójának ennél finomabb és előkelőbb társasága még talán nem, is volt!
A fotókért köszönet Vass Andrásnak!

Nincsenek megjegyzések:

200 éves a Stille Nacht

    … erre is emlékeztünk ebben az évben. Így, az év vége felé, amikor már hólepel alatt szunnyad a kert, a lélek a Szent estére ké...