Gondolták volna, hogy a szerény kis ibolya, amely a
hóvirág után a másodikként bizonygatja nekünk, hogy itt a tavasz, Néró császár
egyik kedvenc desszertjének ízesítőjeként vonult be a történelembe?
És arról hallottak-e, hogy Erzsébet királyné, vagy
ahogyan inkább ismerjük, Sissi kedvence volt az ibolyafagylalt, az kandírozott
ibolya?
Találtak-e ibolyás recepteket a dédi féltve őrzött
szakácskönyveiben? Hiszen már az ókorban is használták az
ibolyaesszenciát szerelmi bájitalok készítésére, a kolostorok kertjeiben
virágzó ibolyák virágaiból a szerzetesek gyógyitalokat főztek. Azóta az ibolya
gasztronómiai megbecsülése csak egyre nőtt, bár az utóbbi időben kicsit a
feledés homályába veszett.
A szelíd virágok különleges illatkompozíciója, amely titokzatos fel-és
tovatűnő hatással van több érzékszervünkre is, a legfinomabb ízek egyikét
nyújtja. Az ibolya színe a királyi lilához húz, a luxus és kifinomult ízlés
színe. Ugyan csak rövid ideig élvezhetjük e kicsinyke virágok íz-üzenetét, ez
annál inkább sarkallhat arra, hogy az utolsó szirmáig kiélvezzük a tavasz
illékony íz-ajándékát.
Legtöbbször az egészen pici dolgok teszik
nagyszerűvé a világot: mint ahogyan az aprócska ibolyavirágok a mindennapok
konyháját emelhetik a legmagasabb gasztronómiai élmények csúcsára. Ibolyás
receptgyűjteményünk egészen egyszerű alapanyagokból elegáns és bájosan kedves
finomságok elkészítéséhez szeretne kedvet csinálni, ibolyára hangolva.
Szenvedélyekkel teli perceket kívánunk hozzá!
November 5-én megjelenik, már most megrendelhető IBOLYA ÍZ-LELŐ című ibolyás receptekkel teli ibolyás szakácskönyvünk, amely egy egészen különleges könyv:
hozzá fogható nincs a világ szakácskönyvei közt! A könyvről bővebben: www.rozsakunyho.hu
Megrendelhető: moni.halmos@gmail.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése