Az Alpok napos oldala 2.

 Az utazásban az sem elhanyagolható, hogy visszanézed a képeket, és újra meg újra átéled azokat a felejthetetlen pillanatokat. Ahogy ígértem, ez az arborétumi séta folytatása, a sárga ezer árnyalatában pompázó ágyások közt. A háttérben a zöld felek a hegyoldalba vájt mellékhelyiségek bejáratait rejtik el a szemek elől.
 Az északnyugati oldal lankás sétaútja a madárkalikából nézve. A pálmás hegyi "strand" és a lentebb pompázó hortenziagyűjteményt majd még külön is bemutatom! Impatiens mezők a hegyoldalban, színpompás egynyáriak és a kilátás, a szemnek és a léleknek is gyönyörűségnek.


 Egy valamire való kastély nem lehet meg labirintus nélkül. Itt a hely adott volt ahhoz, hogy egyre feljebbről vessünk rá pillantást - mert így mutat is, úgy meg csak eltévedni lehet benne. :-)
 Ínyenceknek: Coleusok gyűjteménye sok száz négyzetméteren, és egy csodás bambuszkert, csöndes csobogóval, titkos zugokkal.


Trautmannsdorfban természetesen van egy pazar pálmaház is, amiben szebbnél szebb orchideák nyílnak, trópusi növények társaságában. A pálmaház egészében automatizált, ottjártunkkor éppen maguktól nyíltak az ablakok és friss permet érte a virágokat meg a békés látogatókat.
Az arborétum ezer kicsi meglepetést tartogat még a szemlélőnek. Hamarosan a pálma-strandról, a levendulákról, a Napfény kertjéről, Sissi nyomairól, a hortenziákról és sok másról is olvashattok itt. Várlak vissza! Ha tetszett, kedveld közösségi oldalamat, ahol napról-napra friss virágos híreket olvashatsz!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sörkollektoros aszaló házilag

Made in China Budapest – formálj újra mindent, amit eddig a kínai konyháról gondoltál

Vedd? Szedd? Edd?