Céklapuding

Egy különös karácsony estére még különlegesebb ünnepi fogás való: ami előre elkészíthető, látványos, és nem mindennapi voltára sokáig emlékezünk. Sós piskóta alapozza meg a tejszínes céklapudingot: egy kis ecetes torma teszi pikánssá, hogy még jobban kiemelje a fűszerekkel pácolt makréla tengeri báját.
Finom kis leves-sajtos kiflicskéket is süthetünk mellé, vagy szezámmaggal  megszórt kis sós süteményeket. "Az ünnep a különbözés, mély és varázsos rendhagyás. Legyen benne... válogatott ételek, vérpezsdítő és feledkezést nyújtó italok. S mindenek felett legyen benne valami a régi rendtartásból, a hetedik napból, a megszakításból, a teljes kikapcsolásból, legyen benne áhítat és föltétlenség. Készülj föl rá, testben és lélekben." (Márai)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sörkollektoros aszaló házilag

Made in China Budapest – formálj újra mindent, amit eddig a kínai konyháról gondoltál

Levendula varázslat olasz módra - Lavanda di Venzone