Piac!!!!!


Minden konyha kezdete a piac, először ott érdemes körülnézni, hogy aztán nagyjából képben legyünk, mi került a tányérba. Első piaci látogatásomról ITT olvashattok egy rövid beszámolót. KISLEXIKONOMmal segítek eligazodni a messziről jött élelmiszerek, alapanyagok között. A piac mindig toplistás és kötelező program mindenütt, álljon most itt egy kis galéria, a hangokat és a szagokat/illatokat meg csak képzelni lehet hozzá…
 
 
 Tengerből, frissen.
 

 Négy lába volt, mégis megbotlott. Helyben perzselték a kis gázpalackos pörzsölővel. A pulton minden, ami a bolthoz kell: mérleg, bögre, qr-kód, pörzsölő, bárd az árus kezében. Ennyi.
 Jackfruit. Az árus szépen megpucolja, kis dobozban vehető, vihető, ehető. Olcsó és nagyon finom!

 Aki szidja a szupermarketben kapható kínai fokhagymát, annak innen is üzenem: nem a fokhagymát és a kínaiakat kell kárhoztatni, hanem azokat, akik importálják, azokat, akik megengedik, hogy elárasszák vele a piacot! Mert itt van ám fokhagymából sokféle, nem mindegy, melyiket választod, van olyan is, ami aromájában egészen hasonlatos a mienkhez - ahhoz, amit ott szedtünk a nagyi kertjéből. Az meg csak rajtunk múlik, hogy honnan vesszük, mit veszünk, vagy ültetünk...
Cukornád-lé készítés. Aki nem szereti a cukornádat úgy magában rágcsálni, annak itt máris kipréselik a levet.
Bambuszrügy többféle formában.

Ez a fűszer- és gyógynövénykereskedő boltja. A középen látható kis qr-kód segítségével máris fizethetünk telefonnal, wechat vagy alipay alkalmazással. Persze, ha tudjuk, mit is veszünk a gyökerek, levelek, gombák és más növényi és állati részek közül.
 


 


Ha tetszett olvasd el a többi bejegyzést is, és kérlek, ajánld másoknak is, akik szívesen barátkoznak más kultúrákkal! Látogass el honlapomra is, ahol sok-sok érdekességet találsz, belelapozhatsz könyveimbe, megtisztelsz egy dedikált példány vásárlásával. Virágos világomból csak egy kis kitérő az oly messzi Távol-Kelet!

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Sörkollektoros aszaló házilag

Made in China Budapest – formálj újra mindent, amit eddig a kínai konyháról gondoltál

Vedd? Szedd? Edd?