Hogy miért "lecsót a keceléből" a címe a zsámboki lecsófesztiválnak, annak járjon utána mindenki, akit érdekel, vagy legalábbis jövőre látogasson el a lecsófesztiválra. Ugyan nincs messze innen Zsámbok, és egy takaros kis falu- nem is értem, miért nem mentem el eddig is oda?! Lágy dombocskák, szépen művelt földek, sok-sok fóliasátor, s aztán egy kis kedves település. Messziről érzik a lecsó-illat: majd' 50 kondérban, bográcsban fortyog a lecsó, remek hangulat, és igazán szívélyes vendéglátás. A lecsó, ez a kicsit balkánias, de ízig-vérig magyaros fogás sok oldaláról mutatkozott be: a paprika és a paradicsom házasságában megjelenő harmadik - aki lehetett karcsó és üde, mint egy cukkini, szokatlanul kedves, mint egy büszke padlizsán, vagy csak gazdagította, úgy, egyszerűen: tarhonya, virsli, kolbász, szalonna, s ki tudja, még mi... a lecsó kóstolásból sose elég... Az előre beharangozott kis előadásom is sikert aratott, bár a hallgatóság a képek nézegetése közben gondolatban már a lecsós kondéroknál időzött, azért csak maradt valami emlék a a laptop és lecsó összefüggéséről, a vizuális környezetszennyezésről, a fotók fontosságáról...
2011. augusztus 21., vasárnap
Lecsófesztivál
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek
Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...
-
A Rózsakunyhó kertjében a termés egy része megszárításra kerül. Miután többször is megemlítettem a sörkollektoros aszalót, amelyet édesan...
-
… erre is emlékeztünk ebben az évben. Így, az év vége felé, amikor már hólepel alatt szunnyad a kert, a lélek a Szent estére ké...
-
Hamis lazac, ezt olvastam a konyhaszekrény belsejében, miközben némi hozzávalók után kutattam a frankfurti leveshez. Nem sokkal később elők...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése