2012. október 1., hétfő

Levendulás pogácsa



Első hallásra talán furcsa párosítás: levendula, étcsokoládé sósan, de mindenképpen érdemes kipróbálni: nem fogjuk megbánni!

 A vajat megolvasztjuk és a levendulavirágokat fél percig sütjük benne, majd hagyjuk megdermedni. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a reszelt étcsokoládét, az egész tojást, és a levendulás vajjal összegyúrjuk. A jól kidolgozott tésztát fóliába csomagolva legalább egy órán át pihentetjük. Azután ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással lekenjük, késsel bevagdossuk, és 3-4 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, durva sóval meghintjük és előmelegített sütőben 180 fokon 15-17 perc alatt aranysárgára sütjük.
A részletes leírás sok más levendulás finomsággal együtt a hamarosan megjelenő "Levendula szívvel-lélekkel" című szakácskönyvemben! Megrendelés és bővebb információ: www.rozsakunyho.hu


Nincsenek megjegyzések:

Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek

  Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...