Első
hallásra talán furcsa párosítás: levendula, étcsokoládé sósan, de mindenképpen
érdemes kipróbálni: nem fogjuk megbánni!
A vajat megolvasztjuk és a
levendulavirágokat fél percig sütjük benne, majd hagyjuk megdermedni. A túrót
áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, a reszelt étcsokoládét, az
egész tojást, és a levendulás vajjal összegyúrjuk. A jól kidolgozott tésztát
fóliába csomagolva legalább egy órán át pihentetjük. Azután ujjnyi vastagra
nyújtjuk, tojással lekenjük, késsel bevagdossuk, és 3-4 cm átmérőjű korongokat
szúrunk ki belőle. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, durva
sóval meghintjük és előmelegített sütőben 180 fokon 15-17 perc alatt
aranysárgára sütjük.
A részletes leírás sok más levendulás finomsággal együtt a hamarosan megjelenő "Levendula szívvel-lélekkel" című szakácskönyvemben! Megrendelés és bővebb információ: www.rozsakunyho.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése