Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
1 kiskanál
sütőpor
2 evőkanál búzakeményítő
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
5 dkg cukor
fél dl narancslé
1 tojás
1 evőkanál levendulavirág
Ezt a sütit mediterrán mámornak neveztük
el, mert a levendula és a citrom dominál benne csöpp narancs-fuvallattal,
valami hihetetlen egységben.
A lisztet a sütőporral, a búzakeményítővel elvegyítjük. Hozzáadjuk a
puha vajat, a mézet, a cukrot, a narancslevet, beleütjük a tojást, beleszórjuk
a levendulavirágokat, majd az egészet alaposan kikeverjük. A sűrű masszából két
kiskanál segítségével halmokat teszünk a sütőpapírral borított tepsire,
egymástól igen távol, hogy sülés közben össze ne érjenek. Előmelegített sütőben
180 fokon 6-8 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Ha kihűltek, kettőt-kettőt
citromkrémmel összeragasztunk.
Az elképesztően finom citromkrém receptjét sok-sok levendulás recepttel együtt a "Levendula szívvel-lélekkel" című levendulás szakácskönyvemben találjátok. Megrendelhető: www.rozsakunyho.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése