Nagy tervekkel láttunk neki a 2014. évnek, nem sejtve
hogy egy rémesen kellemetlen és hosszadalmas betegség rányomja majd a bélyegét
az egész esztendőre. De így, visszanézve azt kell látnom, hogy mindezek
ellenére rengeteget dolgoztunk, szépséges helyeken jártunk kis hazánkban és
azon is túl. És csodálatos emberekkel találkoztunk.
Csak az a fránya betegség, csak az nem akar múlni…
Egy kis mérleg 2014.ről:
A februári télben könyvbemutatóra került a sashalmi
könyvtárban és előadás esküvőszervezőknek az Esküvő Kiállításon.
Húsvétvasárnap, gödöllői Királyi Kastély, Barokk
Színház: előadás és zenés kóstoló. Április folyamán Construma Kert, két
előadással, majd Kochbuchmesse, Graz, bemutatkozás, Taliman Sluga meghívására.
Májusban „…Mert ő az én rózsám” címmel rózsás fotópályázatot
hirdettünk, amely fotóinak első kiállítására augusztusban, Szegeden, a Novotel
Hotelben.
Nyáron egy igazi virágos Roadshow vette kezdetét: Fehérvárcsurgón
gyönyörű három nap az Európai kertművészeti Napokon, Angelica
grófnőmeghívására. Szeged, Könyvhét, Liliomfesztivál majd Hungaricum Fesztivál.
Kaposvár, könyvbemutató a Rippl Rónai Emlékházban Beck Krisztinának
köszönhetően, majd előadás és egész napos kóstoló Hőgyészen, a
Levendulaszüreten. Győrben a Terményáldás ünnepe keretében előadásra került sor
a Városi Múzeumban. Soponyán a Vadgasztronómiai Fesztiválon a Magyar
Mezőgazdaság Kiadó csapatát erősítettük, meseerdő-asztaldíszítéssel.
Júliusban jelent meg a linzi Freya Verlag
gondozásában a „Veilchen, Rose & Lavendel” című könyvünk, majd augusztusban
a Rózsakóstoló román nyelvű kiadása látott napvilágot a Sweetgarden
megrendelésére. Szeptemberben került az olvasókhoz a Pannon Literatúra által
szerkesztett "Gasztroajándékok" című könyvünk és a könyv anyagából készített
naptár. Október közepén jelent meg a "Virágkonyha", három éves munkánk
eredményeként. Novemberben elindult a Virágkonyha című műsor a Lifenetwork-ön,
vele együtt a viragkonyha.postr.hu blog.
A bécsi Könyvvásáron találkoztunk a Freya Verlag vezetőjével, bemutattuk
legújabb munkáinkat: nagy tetszést arattak, a jövő ígéretes! Advent második
hétvégéjén Kecelen, a Flóra Fesztiválon, csodás virágkompozíciók közt tartottam
előadásokat és nonstop kóstolót. Izgalmas virágkóstolókra került sor a
„Levendulák és Rózsák hétvégéjén”-n illetve az „Orchideák éjszakájá”-n a
pasaréti Oázis Áruházban. Rendszeresen megteltek a „Levendulabolondulás” óráim
a Chefparádéban.
Több cégnek is rendeztem előadással egybekötött
virágkóstolót. Rádióműsorokban, a televízió Balatoni nyár és Családbarát című
műsoraiban népszerűsítettem virágaimat. Gyönyörű fotókat készítettünk a Noszlopi
Savanyúságnak és a Podravkának. Kéthavi rendszerességgel jelentek meg
receptjeim és fotóink a „Kertbarát
Magazin” illetve „A mi erőnk” magazinok gasztronómiai rovataiban. Érdekes fotózásokra
került sor az év során több ízben a Börzsönyben, a Bakonyban illetve a tamási
Parkerdőben. Egy csodás túra keretében ismerkedtünk meg a mediterrán és az
alpesi növénytakaróval, és Sissi nyomain lépkedtünk Dél-Tirolban.
Kertecském idén 17 rózsatővel gazdagodott a Márk
Rózsakertészet jóvoltából. Az idei termésből több étteremnek is szállítottam
virágot, illetve két esküvőt is felejthetetlenné tettek az ehető virágos
desszertek. A honlapunk folyamatosan bővült és újult, fejlesztéséről Polyák Gyula gondoskodott,
ahogyan neki köszönhető a kiadványaink tördelése, szerkesztése – az általam
megálmodottakat ő „fordítja le” fogyasztható formára.
Társadalmi elkötelezettségünk jegyében a karácsonyi
ajándékozásra szánt keretből a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesületet és
néhány, a közelben élő, rászoruló családot támogattunk.
Tervek?
Levendula 2.0 – a levendula-diétás szakácskönyv
Geschenke aus der Küche – Freya Verlag, március
Ehető virágok – Corvina, április
Blütenküche -
Freya Verlag
Rózsatő ültetése a Rózsakunyhónál –április 2.
Gourmet Flowers
Siófok február 18.
Graz május 1.
Perchtolsdorf május 3.
Fehérvárcsurgó június 5-6-7.
Bővebben és konkrétabban honlapomon vagy közösségi oldalamon!
Jövőre is tartsanak velünk virágos világunkban!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése