2021. január 7., csütörtök

A forró vízben életre kel a virág

 Gyógytea.

Van, akinek még az említésétől is görcsbe rándul a gyomra.

Van, aki pedig nyakló nélkül fogyasztja őket.

Melyik a jó megoldás? 

 

Egyik sem. Éjjel-nappal gyógyteát inni, nem vezet jóra. A gyógynövényeknek – amint azt a nevük is mutatja – gyógyhatásuk van. Kis mértékben gyógyszer, nagy mértékben orvosság, tartja a mondás, de ebben az esetben a nagy mérték éppen az ellenkezőjét válthatja ki.

Nagyon fontos, hogy a megfelelő gyógynövényt válasszuk ki. Azt, amelyik az adott problémára, az adott személynek alkalmas. Vegyük figyelembe a szedett gyógyszereket, az esetleges érzékenységet, az életkort. Azt, hogy melyik növényt, melyik napszakban érdemes fogyasztani, milyen gyógynövényeket lehet egymással házasítani, melyiket kell étkezés után, melyiket lefekvés előtt meginni.

Számtalan recept és tanács kering a közösségi oldalakon, amitől épeszű embernek égnek áll minden haja szála: mert nem lehet bármilyen növényt összekeverni bármivel, mert lehet, hogy kioltják egymást, vagy éppen ellentétes hatást érhetünk el vele.

A gyógynövény: gyógyszer a természet patikájából. Bánjunk vele csínján, és ha szükségét érezzük, ha mellénk szegődött egy betegség, és szeretnénk biztosra menni, forduljunk szakemberhez.

Természetgyógyász-fitoterapeutaként magam is azon munkálkodom, hogy a korszerű és észszerű gyógynövényhasználat felé fordítsam a figyelmet. Keress bátran!

www.rozsakunyho.hu

Nincsenek megjegyzések:

Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek

  Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...