Ezen a nem túl barátságos hétvégén a gödöllői kastélyban kínáltam az érdeklődőknek a virágos finomságokat. Volt is rácsodálkozás bőven! Az is kevesen tudták, hogy a kandírozott Ibolya Sissy kedvence volt, hiszen a kastély parkja még ma is tavasszal ibolyaszőnyeggel hívogat.... de azt, hogy a többi virág is ehető, sőt, még finomak is, azt aztán még kevesebben tudták!
Hogy kandírozott zsálya milyen különleges aromát kölcsönöz egy keserűcsokis sütinek, azt azonban meg kell kóstolni, csak úgy, bemondásra még elképzelni sem lehet - kivéve, ha valaki gyakran eszeget kandírozott zsályavirágot, és ropogtat hozzá kandírozott zsályaleveleket, ahogyan azt mi szoktuk tenni olykor...
A szenvedélyek ízei névvel fémjelzett kis boszorkánykonyhában pedig egyre különlegesebb ízkombinációk születnek: gyümölcsből, fűszerekből, virágokból...
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek
Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...

-
A Rózsakunyhó kertjében a termés egy része megszárításra kerül. Miután többször is megemlítettem a sörkollektoros aszalót, amelyet édesan...
-
… erre is emlékeztünk ebben az évben. Így, az év vége felé, amikor már hólepel alatt szunnyad a kert, a lélek a Szent estére ké...
-
Hamis lazac, ezt olvastam a konyhaszekrény belsejében, miközben némi hozzávalók után kutattam a frankfurti leveshez. Nem sokkal később elők...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése