Csoki-
és levendulaimádóknak kötelező kipróbálni! A moelleux a francia moelle szóból
ered, s átvitt értelemben annyit jelent: lágy, puha, bársonyos meleg, olvadó. Más
olvasatban: „olvadós csokoládé”. Mondhatnánk úgy, hogy sületlen csokis piskóta,
melynek a közepe olvad és folyik - de ez esetben egy kis gesztenyés krémes meglepetést
is tartogat.
Hozzávalók: 12,5 dkg étcsokoládé, 4 dkg liszt, 12
dkg cukor, 12,5 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg gesztenyepüré, 3 evőkanál tej, a forma
kikenéséhez vaj és mandula, a levendulás habhoz 2dl tejszín, 5 dkg levendulás
cukor
A gesztenyemasszát a tejjel elkeverjük, majd négy
golyót formálunk belőle és a fagyasztóba tesszük. Négy kis felfújt-formát
kivajazunk, durvára vágott mandulával meghintjük. A csokoládét vízfürdőben
felolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a lisztet, majd egymás után a
tojásokat. A masszából egy keveset a formácskák aljába töltünk, ráhelyezünk
egy-egy gesztenyegolyót, majd a többi masszával befedjük. Előmelegített sütőbe
tesszük és 180 fokon, résnyire nyitva hagyott sütőajtó mellett kb. 25 percig
sütjük. Eközben a tejszínt kemény habbá verjük, és apránként hozzáadjuk a
kávédarálóban porrá őrölt levendulás cukrot. A kis süteményeket a sütőből
kivéve a formákból kiborítjuk, és azon forrón, a levendulás hab kíséretében
kínáljuk.
Még több levendulás recept ITT.
Ha tetszett, amit olvastál, csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy még mindig friss és inspiráló virágos élményekkel legyél gazdagabb! Klikk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése