Sokat készülődtünk, hogy a virágaimat társítsuk a megfelelő süteményekkel! Várták már többen a fotókat is róluk. Azt hiszem, egészen szépen sikerültek a kis napfény-műteremben - bár talán nagyzolás ilyet mondani...
És persze, nem maradhatott el a kóstoló sem! Engem leginkább a zsályás-csokis varázsolt el. Igaz, a zsályáról már írtam: ugye, azt mondják róla, minden bajra jó orvosság! De hogy a konyhában is ilyen sokoldalú... amilyen finom és különleges volt tésztaköpönyegben kisütve, köretként, éppoly finom a vékony cukorkéregben. A kissé keserű csokival olyan remek társítás: gondoltam, hogy jó lesz, de hogy ilyen telitalálat.... azt hiszem, ez mindenkit el fog bűvölni!
A levendulás csoki is különlegességnek számított, de ez annál sokkal kerekebb íz, eléggé aromás... szóval ezt ki kell próbálni! Ezt is!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek
Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...

-
A Rózsakunyhó kertjében a termés egy része megszárításra kerül. Miután többször is megemlítettem a sörkollektoros aszalót, amelyet édesan...
-
… erre is emlékeztünk ebben az évben. Így, az év vége felé, amikor már hólepel alatt szunnyad a kert, a lélek a Szent estére ké...
-
Hamis lazac, ezt olvastam a konyhaszekrény belsejében, miközben némi hozzávalók után kutattam a frankfurti leveshez. Nem sokkal később elők...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése