2010. szeptember 21., kedd

Görhöny, tócsni, lapcsánka

Görhönyfesztivál volt újra Kistarcsán, mégpedig a 7. Kiheverve a szervezés fáradalmait, most már íz ízes emlékek maradtak: a csoda, hogy ennek az egyszerű ételnek nem csak sokféle neve van, de annyiféle képpen készítik, hogy azt ész fel nem éri! A zsűrinek van ilyenkor a legjobb dolga, hiszen mindegyikből a legjobbat kóstolhatja meg! Így ettünk zöldfűszereset, ami inkább zöld volt, mint görhöny. Aztán sótlant, zsírosat, elrághatatlant. Na, de ezekből volt a kevesebb! A szlovák sajttal gazdagított köménymagos, a dinsztelt káposztás azért megdobogtatta a szívemet! A fantázia végtelen: volt tepertős, répás, cukkínis, hagymás, füstölt szalonna zsírjában sült és gombás. Aztán a jó kis fokhagymás mártások, amiket kínáltak mellé... hmmm... a győztes tócsnit ördögök sütötték: apróra vagdalt, főtt pulykamájjal és rókagombával gazdagították! A rókagombáról egy kicsit később írok, addig is egy kis videó:
http://www.youtube.com/watch?v=st1Cf0DPOBQhttp://www.youtube.com/watch?v=st1Cf0DPOBQ

Nincsenek megjegyzések:

Mesélek a bornak - arról, hogy a jó tettek a legfurcsább helyeken is születhetnek

  Ragyogó őszi nap volt, amiről Hamvas Béla úgy ír, hogy „arany napok”. Amikor a lomb minden rezdülésében ott a fény, a szín, a ragyogás. Im...